6 izgalmas és meghökkentő tény, amit eddig nem tudtunk vércsoportunkról

6 izgalmas és meghökkentő tény, amit eddig nem tudtunk vércsoportunkról

Mikor jutott eszedbe utoljára a vércsoportod?

Nyilván nem ez az első gondolatunk reggel felkelés után, de ez akkor is így lenne, ha tudnánk életünk hány területére van hatással? Íme 6 meglepő tény, mely teljesen más megvilágításba helyezi gondolatainkat arról, hogy pontosan mi is csörgedezik ereinkben…

1. Befolyással van az étkezésre

Peter J. D’Adamo, természetgyógyász szerint a különböző vércsoportok eltérő táplálkozási igényeket eredményezhetnek.  A 0-ás vércsoportúak esetében gyakoriak az emésztési és gyomorpanaszok, ezért ajánlatos egy magas fehérjetartalmú étrend követése, mely bővelkedik a sovány húsokban, mint a baromfi vagy a hal, amit sok zöldséggel célszerű kiegészíteni. Az A-s vércsoportúak gyengébb immunrendszere miatt fontos a fokozott C-vitamin bevitel. Fogyasszunk sok citrus és zöldség félét, mint például a brokkoli, a spenót vagy a fokhagyma. Amennyiben vércsoportunk B-típusú, érdemes tudnunk, hogy a normálisnál magasabb a kortizol (stresszhormon) szintünk. Ezért ajánlatos kerülni a transz zsírokat, növényi olajokat és az alkoholt is. AB típusúaknak bizonyára feltűnt, hogy míg sokan gyomorsav túltengésben szenvednek, nekik pont, hogy kevés van. Ahhoz, hogy szervezetük megfelelően tudjon emészteni, ajánlott az almaecet és manuka méz fogyasztása.

2. Hatással van a személyiségre

Ezt a tény már jó ideje ismerik az ázsiai gyógyászatban. Tehát ha “A” a vércsoportod, akkor több mint valószínű, hogy kedves és együttérző vagy, és mások igényeit javarészt a magad elé helyezed. A “B”-ek körében gyakori az igazi egyéniség, aki társaságkedvelő, barátságos és érzelmileg rugalmas. Az AB vércsoport szülöttei általában racionálisak erős, szilárd lábakon állnak, és nagyon keveset aggódnak: szerencséjükre nem a stressz lesz a legnagyobb ellenségük. Nem úgy, mint a 0-ás vércsoporttal rendelkezőknek, akik életét megkeseríti az örökös aggódás, de hogy jót is mondjunk emellett praktikusság és rendezettség jellemzi őket.
3. Terhesség? – Igen, itt is van kapcsolat…

Tanulmányok kimutatták, hogy a 0-ás vércsoportú nők nehezebben esnek teherbe, melynek oka, hogy a vizsgált 30-as korosztály kevesebb megtermékenyíthető petesejttel rendelkezik.

4. Frusztrált, stresszes vagy? Fortyog benned a düh a legkisebb dolgok miatt is? Mi is a vércsoportod?

A „B” és „AB” vércsoportúak valószínűleg nemmel válaszoltak magukban a feltett kérdésre, ellenben az A és 0-ás csoportba tartozók várják a választ, hogy miért is? Az ok pedig nem más, mint, hogy az A vércsoporttal rendelkezők vérében magasabb a kortizol szint, így a stresszre is fogékonyabbak, mint a többiek. A folyamatosan kitörő düh pedig a 0-ás csoport jellemzője.

5. Az a fránya hasi zsír

Egy újabb tény, mely az A vércsoportúak életére van hatással: sajnos az ő szervezetük egyes élelmiszerekre nehezen reagál, mint például a tejtermékek, húsok illetve a kagyló félék, melyek fogyasztása végül a hasi zsírpárnák kialakulását okozhatja. Illetve az ő esetükben kialakulhat savas reflux, puffadás és emésztési zavarok, továbbá a cukorbetegség kockázata is magasabb.

6. Párválasztás – vércsoportunk megmondhatja kivel nem illünk össze

Vércsoportunkat két különböző adat határozza meg, az egyik a betű, a másik pedig, hogy RH- vagy , hogy RH+ csoportba tartozunk-e. Általánosságban elmondható, hogy az emberek 85% RH+. Ebben az esetben nincs mitől féljünk, gond csak akkor jelentkezik, ha egy RH+ nő és egy RH- férfi gyermeket szeretne. Sajnos ez összeférhetetlenség kockázatokkal jár a magzatra nézve, de szerencsére ma már nem lehetetlen vállalkozás, de folyamatos orvosi felügyeletet igényel.

Ezek alapján láthatjuk, hogy több okból is fontos, hogy tisztában legyünk vércsoportunkkal, hiszen enélkül nem élhetünk, de ha kicsit odafigyelünk, szervezetünk meg fogja hálálni a törődést.

És most lássuk kinek mi a vércsoportja? Illik rá a leírás?
Várjuk a válaszokat hozzászólásbán!

Mondd el véleményedet!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Your name

Üzenet