Itt a tavasz – szabaduljunk meg a mérgektől!

Itt a tavasz – szabaduljunk meg a mérgektől!

A tisztítókúra folyamán testünk detoxikálódik, mely segítségével semlegesítődnek vagy megsemmisülnek a szervezetünkben felhalmozódott méreganyagok. A májunk, beleink, vesénk, tüdőnk, bőrünk, vérünk és nyirokrendszerünk együttesen dolgozik azon, hogy a mérgeket kevésbé ártalmas anyagokká alakítsák és kiválasszák szervezetünkből.

Miért van szükség a tisztításra? Mert a mérgek mindenütt ott vannak. Nem csak az ételünkben – a levegőben, otthonunkban, még az irodában is! A számítógéptől kezdve a közös konyha vízcsapjáig minden tele van méreganyagokkal és baktériumokkal. De ha ott is hagyjuk a munkaasztalt, és egy hosszabb vakációra utazunk, akkor esetleg gondolkodás nélkül faljuk be a helyi kínálat finomabbnál-finomabb – ám ki tudja, milyen mérgeket tartalmazó – fogásait, és máris kész a baj. Sokan ilyenkor kezdenek bele a tisztítókúrába, és nem véletlenül! A megfelelően megválasztott diétás étrend akár napok leforgása alatt is látható csodát művelhet: bőrünk visszanyeri fényességét és rugalmasságát, energiaszintünk hihetetlen magasságokba csap, jobb kedvűek, kiegyensúlyozottabbak leszünk.

>Az alábbi főbb típusok közül választhatunk, ha tisztítókúrába akarunk fogni:

  • Gyümölcsdiéta
  • Léböjtkúra
  • Készen kapható (általában salaktalanító) programok
  • Méregtelenítő étrend

A tisztítókúrák tehát igencsak különfélék: ihatunk leveket, shake-eket, smoothie-kat, szedhetünk bogyókat, kotyvaszthatunk porokat vagy összeállíthatunk egész étrendeket. A programok hossza is eltérő: az egynapostól az egy hónaposon át egészen a félévig tartó kúráig számos variáció létezik. A végcél azonban mindig ugyanaz: megszabadulni a szervezetünkben felhalmozódott mérgektől, kezdőlökést adjunk egy esetleges fogyókúrának, fenntartsuk energiaszintünket – vagyis, hogy ragyogjunk kívül-belül.

Mindenképpen óvakodjunk az olyan kúráktól, amelyek túl alacsony kalóriatartalmú ételek/italok fogyasztását követelik, ezzel párhuzamosan kevés tápanyaghoz juttatja szervezetünket. Keressünk inkább olyant, ami bioélelmiszereken alapul, vitaminokban gazdag, mert csak így képes egy program „újraindítani” testünket, és a megfelelő, egészséges útra terelni életvitelünket.

Tippek:

  • Zöld smoothie – a mennyei manna! Számtalan zöld smoothie-recept kering a neten, érdemes minden reggel kipróbálni egyet, hiszen e turmixok tele vannak létfontosságú tápanyagokkal, így igazán energikusan indulhat a nap. Ha nincs kedved kísérletezni akkor a SmooGo Diet-et neked találták ki 😉
  • A tisztítókúra kezdetét megelőző napon is figyeljünk arra, hogy ne együk túl magunkat.
  • Fogyasszunk sok vizet a kúra alatt – egy kis uborka vagy citrom hozzáadásával izgalmasabbá tehető a vízfogyasztás.
  • Ha lé-alapú kúrát választunk, és az éhség mardos, egy kis zellerszár vagy uborka majszolásával csillapíthatjuk rágás kényszerünket – ettől diétánk még ugyan olyan hatásos marad.
  • Fagyasztott gyümölcsök – nagyon finomak, és az édesség utáni vágyat is csökkentik!
  • Minden program sikerességét növelhetjük, ha barátaink, kollégáink, családunk támogat elhatározásunkban, így sokkal könnyebb lesz átvészelni a kúra nehézségeit.

Forrás: onegreenplanet.org

Mondd el véleményedet!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Your name

Üzenet