Blog

Ismerd meg az indiaiak egészségének titkát

Ismerd meg az indiaiak egészségének titkát

Egységes indiai konyha nem létezik. Az ország hatalmas kiterjedése és változatos konyhája valamint gasztronómiai szokásai miatt nem lehet általánosítani. Azonban van néhány egészséges hagyomány, amely az ország egész területére jellemző, valószínűleg azért, mert sok gasztronómiai hagyomány az Ájurvédából származik, ami az egyik legősibb gyógyító, vagy inkább egészségmegőrző rendszer, amely több ezer éves múltra tekint vissza…

Tovább
Cukor nélkül mégis édesen?

Cukor nélkül mégis édesen?

Az édes ízt alapvetően mindenki szereti, ez velünk született sajátosság, viszont a cukor túlzott beviteléből fakadó kilók és a jelentkező egészségügyi problémák már nem okoznak számunkra olyan örömet, mint egy-egy édes étel-ital elfogyasztása. (tovább…)

Tovább
Itt a tavasz – szabaduljunk meg a mérgektől!

Itt a tavasz – szabaduljunk meg a mérgektől!

A tisztítókúra folyamán testünk detoxikálódik, mely segítségével semlegesítődnek vagy megsemmisülnek a szervezetünkben felhalmozódott méreganyagok. A májunk, beleink, vesénk, tüdőnk, bőrünk, vérünk és nyirokrendszerünk együttesen dolgozik azon, hogy a mérgeket kevésbé ártalmas anyagokká alakítsák és kiválasszák szervezetünkből. (tovább…)

Tovább
Nem csak levesbe való!

Nem csak levesbe való!

A sárgarépa alapvető zöldségfélénk, főleg levesekben találkozunk vele. De ne álljunk itt meg, hiszen a lehetőségek tárháza rejlik ebben az ízletes zöldségben. Akár nyersen vagy főzve fogyasztjuk, abban biztosak lehetünk, jótékony hatással lesz minden porcikánkra. (tovább…)

Tovább
Inkább "zöld" legyél, mint stresszes

Inkább "zöld" legyél, mint stresszes

Egy új ausztrál tanulmány szerint a zöldségfogyasztás csökkenti a stresszt. A Sydneyi Egyetem tudósai egy átfogó kétlépcsős felmérésben 60 ezer – 45 éves vagy annál idősebb – ausztrál adatait vizsgálták meg két időszakban, egyszer a 2006-2008-es években, másodszor pedig 2010-ben. Elemezték a zöldség- és gyümölcsfogyasztási szokásaikat, az életmódbeli tényezőket és a pszichikai stressz mennyiségét. (tovább…)

Tovább
Amit a lúgosításról tudni érdemes - 4. rész

Amit a lúgosításról tudni érdemes - 4. rész

Folytatásos cikksorozat! A korábbiakban megtudtuk, hogy mely okok vezethetnek a sav-bázis egyensúly felbomlásához, a harmadik részben pedig megismerkedtünk azokkal a lépésekkel, mellyekkel védekezni tudunk szervezetünk egyensúlyának felborulása ellen. A sok lemondás és odafigyelés után nézzük meg, mit is együnk, hogy jól legyünk. (tovább…)

Tovább